Melon och mozzarellasallad med potatis, bacon och nystekta krutonger
2012-08-08- Cuisine: Europa, Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
-
Lägg till i favoriter

- Servings : 6
- Prep Time : 30m
- Cook Time : 15m
- Ready In : 45m
Efter en dag med att riva ut ett innertak samt lite körningar till vårat återbruk med skräpet, blir man givetvis hungrig och det kurrar i magen varför inte passar på att göra en smarrig sallad.
Ingredients
- 800gram potatis (tvättad och i bitar)
- 2dm Purjolök (finstrimlad)
- 1st Tomat (tärnad)
- 200gram Vattenmelon (i små tärningar)
- 200gram Mozzarella (i tärningar)
- 15ml Vittvinsvinäger
- 0,5dl God olivolja
- Rapsolja
- Örtsalt
- Flingsalt
- Svartpeppar
- 300gram Bacon strimlat
- 1st Gul lök i klyftor
- 5st skivor av ett gott bröd i tärningar/ om gluten fri ta glutenfritt
Method
Step 1
ägg potatisen på en plåt med lite olja och ställ dom i ugnen på 220° i ca 25 minuter
Step 2
När dom fått färg ta ur och vänd med lite salt, låt potatisen svalna
Step 3
Stek baconet med löken så att allt får färg, ta ur pannan undvik att få med fettet och låt det svalna lite
Step 4
Lägg lite rapsolja i pannan med fettet från baconet och stek bröd tärningarna
Step 5
Salta med örtsaltet och när tärningarna fått färg ta ur dom ur pannan
Step 6
Blanda purjo, melon, tomat och mozzarella försiktigt
Step 7
Ha sedan i olja och vinäger och vänd försiktigt
Step 8
Sist vänder man i bacon, lök och potatisen, och smaka av med salt och peppar
Step 9
Avsluta med att ringla lite olja på toppen och strö lite flingsalt, servera bröd krutongerna till