Mexikansk tomat och paprikagryta med champinjoner

2014-11-03
  • Servings : 4
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 35m

Varför inte göra något helt vegetarisk idag? eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött, om du vill prova så är här inspiration att testa med ett recept som är enkelt, smakrikt och utan konstigheter.

Ingredients

  • 4 st Paprikor i olika färger (strimlade)
  • 2 dm Purjolök (skivad)
  • 100 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 cm Röd chili (hackad)
  • 400 gr Krossade tomat (lägg några extra kronor på en bra)
  • Rapsolja
  • 1 tsk Muscavado socker
  • 1 tsk Äppelcider vinäger
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 2 krm Basilika
  • Vatten
  • Salt
  • Svart peppar
  • 4 portioner Jasminris
  • 2 dl Creme fraiche

Method

Step 1

Börja med att koka riset enligt förpackningen

Step 2

Hetta upp en panna med lite olja, lägg i paprikan, champinjoner, chilin och purjolöken

Step 3

Låt det fräsa i ca två minuter, häll på krossade tomaterna och lika mycket vatten, muscavado socker, buljongtärningar, basilika samt vinägern.

Step 4

Låt det puttra i ca 7 minuter, smaka av med salt och peppar

Step 5

Servera sedan med riset och en klick sval creme fraiche

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: