Mimmis chokladmousse med mörkt rippel

2012-10-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 1:20 h

En dessert som min dotter bjöd på till min födelsedag, en lagom svår men väldigt smarrig efterätt..

Ingredients

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 160 g mörk och god choklad

Method

Step 1

Smält 110 gram av chokladen försiktigt i micron och vispa grädden (ej för hårt).

Step 2

Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen, vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.

Step 3

Fördela moussen i 6 portionskoppar, låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Step 4

Riv chokladen som är över grovt och lägg ovanpå moussen och servera sedan..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

  • Låda i ugnen med potatis, zucchini, kidney bönor & köttfärs samt en äppelfraiche

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: