Mimmis chokladmousse med mörkt rippel

2012-10-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 1:20 h

En dessert som min dotter bjöd på till min födelsedag, en lagom svår men väldigt smarrig efterätt..

Ingredients

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 160 g mörk och god choklad

Method

Step 1

Smält 110 gram av chokladen försiktigt i micron och vispa grädden (ej för hårt).

Step 2

Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen, vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.

Step 3

Fördela moussen i 6 portionskoppar, låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Step 4

Riv chokladen som är över grovt och lägg ovanpå moussen och servera sedan..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

  • Låda i ugnen med potatis, zucchini, kidney bönor & köttfärs samt en äppelfraiche

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
-Douglas Adams
%d bloggare gillar detta: