Mimmis klassiska potatisbullar med knaperstekt bacon och lingon

2016-01-20
  • Servings : 4
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Jag har en dotter som älskar skolans färdiga potatisbullar och ville ha det en helg, jag sa inga problem men då får du göra dem själv hemma.

Hon googlade lite efter recept och hittade ett som hon gillade, tillsammans så snidade vi till det lite och hon satte fart att laga hemlagade potatisbullar.

Till detta serverade hon läckert knaperstekt bacon och lingonsylt samt en trevlig sallad, allt tillagat och serverat av en överlycklig dotter som fick sin favorit mat gjord av henne själv.

Ingredients

  • 1 l Potatis (fint råriven)
  • 1 st Gul lök (fint hackad)
  • 3 msk Potatismjöl
  • 2 ägg
  • Salt
  • Smör till stekning
  • 140 gr Bacon
  • Lingonsylt/Rårörda lingon

Method

Step 1

Krama ut så mycket vätska som möjligt ur potatisen. Blanda potatis, lök, potatismjöl, vispat ägg, salt och peppar i en stor skål. Rör om så att allt blandas.

Step 2

Hetta upp smör i en stekpanna och under tiden ta 3 msk smet åt gången och forma platta bullar ca 1,5 cm höga. Stek potatisbullarna 3 minuter på vardera sidan på medelvärme, de ska få en fin, gyllenbrun färg. Kontrollera att de är genomstekta och håll dem varma till servering.

Step 3

Lägg baconet i varm stekpanna och låt det steka i sitt eget fett för att sedan rinna av på hushållspapper.

Step 4

Servera dina fantastiska potatisbullar med baconet, lingon och en smarrig sallad

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: