Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

2017-02-22
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Tiden är knapp och kanske lockas du av tanken att svänga in till något av snabbmatsställena, eller är det den där frysta pizzan som känns som det rätta valet när man snart ska iväg igen.

Glöm det!!

Här är receptet som tar dig max 20 minuter att göra samt är gott, klimatsmart och hemlagat, vi använder oss av bönpasta som är en pasta gjord på bönor samt minimerar animaliskt protein och fyller på med grönsaker.

Ingredients

  • 1 pkt Bönpasta
  • 400 gr Vitkål (strimlad)
  • 400 gr Morötter (slantade i halvmånar)
  • 1 st Gul lök (Klyftor)
  • 1 - 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1 cm Röd Chili (hackad)
  • 300 gr Bacon (strimlat)
  • 2 msk Tomatpuré
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • Parmesan
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt på väl saltat vatten till pastan och koka den enligt anvisningarna på paketet.

Step 2

Värm en större panna med rapsolja, lägg i vitkålen, gul lök och morötterna stek dem väl så de blir mjuka med tuggmotstånd,

Step 3

Lägg i bacon, vitlök och chilin, låt allt steka tillsammans och var inte rädd att grönsakerna får lite färg, när baconet är klart lägg i tomatpurén och fräs lite till, smaka av med salt & peppar

Step 4

Häll av pasta vattnet och lägg upp pastan och fräset i skålar, servera med nymald svart peppar och riven parmesan.

Print Friendly
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Dansk ordspråk
%d bloggare gillar detta: