Naanbröd

2013-11-24
  • Servings : 6-10
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 2:00 h
  • Ready In : 2:20 h

Naanbröd är en platt ca 1 cm tjockt runt eller ovalt flatbröd som används mycket i indiska köket och är traditionellt sett bakat i en tandoor (lerugn). Ibland görs naan med vitlök och kallas då för vitlöksnaan. Nanbröd används ofta för att plocka upp mat på ett liknande sätt som man skulle använda fingrarna eller en sked.

Ingredients

  • 7.5 dl mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk torrjäst

Method

Step 1

Värm mjölken till 37 grader och blanda kryddor, jäst, ägg och mjöl, tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken.

Step 2

Jäs degen under duk i minst 2 timmar. Forma till stora, platta kakor gärna lite droppformade

Step 3

Baka brödet i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Kycklinginnerfilé med Indisk inspiration, myntabulgur och len yoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: