Nasi goreng indonesisk snabbmat

2017-06-18
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 40m

Nasi = ris och Goreng = stekt vilket med andra ord är blir stekt ris på svenska, en vegetariskt risrätt från Indonesien eller Malaysia som är snabb enkel och god här presenterad i min tappning.

Man kan nästan säga att det påminner en del om vår svenska pytt men med ris istället för potatis, och det går utmärkt att lägga till lite korv i eller varför inte kyckling vilket heter Ayam,

Ingredients

  • 3 dl Ris
  • 3 st Salladslökar (skivade)
  • 250 gr Champinjoner (skivade)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade)
  • 1 st Röd paprika (skivad)
  • 2 st Morötter (små bitar)
  • 1 st Röd chili
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 msk Riven ingefära
  • 3 msk Soya
  • 1 msk Brun farin
  • 1 msk Balsamicovinäger
  • Rapsolja
  • Svartpeppar
  • salt
  • Extra gröna örter till garnering

Method

Step 1

Börja med att koka riset enligt instruktionerna på förpackningen

Step 2

Värm en stor panna med rapsolja i, lägg i champinjonerna och fräs vätskan ur dem, lägg sedan i morötterna och löken som får fräsa mjuka.

Step 3

Lägg i chilin, paprika, cocktailtomater, vitlök, ingefära låt det fräsa lite och häll på soya, vinäger och brun farin.

Step 4

Ta bort från värmen tills riset är klart, häll av eventuellt vatten som är kvar.

Step 5

Slå på riset i pannan med grönsakerna och låt det sedan fräsa lite, smaka av med salt samt svart peppar.

Step 6

Lägg upp snyggt och strö gärna på lite hackade gröna örter

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: