Nordafrikansk kycklinggryta med fruktiga smaker, rosmarin och valnötter

2015-05-10
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 1:20 h
  • Ready In : 1:50 h

En frisk och härligt kycklinggryta som sköter sig själv i ugnen under någon timme, smakerna är limesyrligt med sötma från apelsin och färsk rosmarin till smakrika kötet från kyckling låret.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglår (benfritt)
  • 150 gr Morot (slantad)
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 Lime
  • 1 Apelsin
  • 150 gr Aprikoser
  • 2 cm Röd chili (hackad)
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 Kvistar Rosmarin
  • Svartpeppar
  • Örtsalt
  • 6 portioner Cous Cous
  • 2 dl Valnötter

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Häll olivolja i botten på en ugnsgryta, lägg i gullöken, morotsslantarna, vitlök, chili och pressa juicen ur lime samt apelsin i grytan, smula buljongtärningen över.

Step 3

Lägg i kycklingen och salta och peppra ordentligt, lägg aprikoserna och rosmarin på, häll några droppar olivolja på

Step 4

Sätt på ett lock och ställ i ugnen i ca 1,5 timme

Step 5

Koka couscousen enligt paketet

Step 6

När grytan är klar vänd allt försiktigt och toppa med valnötterna, servera med couscous och en god sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: