Nordafrikansk kycklinggryta med fruktiga smaker, rosmarin och valnötter

2015-05-10
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 1:20 h
  • Ready In : 1:50 h

En frisk och härligt kycklinggryta som sköter sig själv i ugnen under någon timme, smakerna är limesyrligt med sötma från apelsin och färsk rosmarin till smakrika kötet från kyckling låret.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglår (benfritt)
  • 150 gr Morot (slantad)
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 Lime
  • 1 Apelsin
  • 150 gr Aprikoser
  • 2 cm Röd chili (hackad)
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 Kvistar Rosmarin
  • Svartpeppar
  • Örtsalt
  • 6 portioner Cous Cous
  • 2 dl Valnötter

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Häll olivolja i botten på en ugnsgryta, lägg i gullöken, morotsslantarna, vitlök, chili och pressa juicen ur lime samt apelsin i grytan, smula buljongtärningen över.

Step 3

Lägg i kycklingen och salta och peppra ordentligt, lägg aprikoserna och rosmarin på, häll några droppar olivolja på

Step 4

Sätt på ett lock och ställ i ugnen i ca 1,5 timme

Step 5

Koka couscousen enligt paketet

Step 6

När grytan är klar vänd allt försiktigt och toppa med valnötterna, servera med couscous och en god sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: