Nötfärsbiffar med tomat och fetaost, citrondoftande pasta med haricots vertes

2015-04-06
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En enkel pastarätt med nötfärsbiffar som får mycket smak av tomat, fetaost och basilika, till det gnocchi som fått lite smak av syrlig citron passande biffarna och de läckra haricots vertes.

Ingredients

  • 4 port Pasta av valfri sort
  • 500 gr Nötfärs
  • 1 dl Tomatpuré
  • 1 dl Chilisås
  • 1 dl Basilika färsk (hackad)
  • 100 gr Fetaost
  • 1/2 st Gul lök (finhackad)
  • 200 gr Haricots verts
  • 1/2 st Citron
  • Salt
  • Svart peppar
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt på väl saltat vatten till pastan och när vattnet kokat upp koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Step 2

Blanda sedan färsen med tomatpuré, chilisås, basilika oc fetaosten smulad i, salta lite och blanda i svart pepparn.

Step 3

Provstek sedan en liten bit och smaka av, när du är nöjd forma 8 stycken små biffar som du steker försiktigt.

Step 4

När det återstår några minutern på pastan lägg i haricots verts, och när pastan är klar häll av vattnet och pressa i citron, svartpeppar och lite olivolja.

Step 5

Lägg upp snyggt genom att varva lite pasta och biffarna, toppa med några basilikablad och ett par varv med pepparkvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: