Läckert nötköttsfräs med paprika och champinjoner serverat i pitabröd med lime & myntasås, sallad och smulad fetaost

2014-03-07
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Äta mat med händerna är alltid gott och lite busigt, här är ett recept med strimlat nötkött som steks med paprika och champinjoner som läggs i ett pita bröd. Till detta serveras en lime och myntasås, fetaost, sallad  och rostad potatis, allt som behövs för att göra en riktigt läcker rätt att äta med händer.

Ingredients

  • 500 gr Strimlat nötkött
  • 1/2 gul lök (strimlad)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 1 st Gul paprika (strimlad)
  • 100 gr Champinjoner (skivade)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 dl Vatten
  • 1 kg Sparrispotatis (klyftad)
  • 3 dl Yoghurt
  • 30 ml Mynta
  • Chili kryddblandning efter smak
  • 15 ml Honung
  • Några droppar tabasco
  • Pitabröd
  • Salladsmix
  • 1 pkt Fetaost

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180° Lägg upp potatisen på en plåt med lite olja i botten, ställ in plåten i varm ugn i ca 40 minuter tills den får fin rostad färg

Step 2

Blanda yoghurten med mynta, honung, chilikrydda samt försiktigt några droppar tabasco och smaka av med salt och svartpeppar

Step 3

Stek det strimlade nötköttet i lite rapsolja och lägg i lök och vitlök när det fått färg och fräs lite till, slå på vattnet och lägg på ett lock.

Step 4

Låt det puttra ordentligt och låt vattnet dunsta bort, slå på lite olja igen och lägg i grönsakerna som ska steka med lite, salta och peppra

Step 5

Värm pitabröden, salta potatisen och lägg upp, servera sedan kött, sallad, smulad fetaost och sås med pitabrödet som var och en fyller själva.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: