Nyttig frukostsylt till gröten eller yoghurten

2012-09-01
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 30m

Till frukost brukar det gå en del sylt till gröten och en del kanske tycker att det är gott att ha lite i youghurten, här är en variant på frukostsylt som vi brukar göra hemma.

Även om sylten är utan vanligt socker och är nyttig för magen så är den omtyckt av hela familjen, receptet är enkelt och görs fort dock helst minst dagen innan man äter.

Ingredients

  • 2 st Påsar med blandad torkad frukt (hackas grovt)
  • 1 dl hela Linfrön
  • Vatten

Method

Step 1

Lägg frukten och linfröna i en hink som är i storlek som en yoghurt hink

Step 2

Koka upp vattnen i en te kokare eller på plattan

Step 3

När vattnet kokar slå det på blandningen så att det täcker allt

Step 4

Låt det sedan svalna

Step 5

Rör runt ordentligt och ställ i kylskåpet

Step 6

Nu är det bara att äta och njuta av din nya sylt, den håller i någon vecka om man har den i kylskåpet.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: