Oreganomarinerad kotlett med mojo potatis, grillad melon och lagrad cheddarkräm

2014-05-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 40m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:40 h

Idag tänder vi grillen för att grilla svensk kotlett som marinerats med färsk oregano och lite annat smått & gott, till denna en egen variant på mojo potatis som gratineras i ugnen, lite grillad honung och en smakrik cheddarkräm.

Ingredients

  • 900 gr Kotlett (6 st skivor)
  • Färsk oregano
  • 30 ml Balsamico vinäger
  • 15 ml Flytande honung
  • 5 ml Olja
  • 900 gr Färskpotatis (tvättad)
  • 2 st Röda paprikor (delade och utan frön)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1/2 Vitlök solo
  • 1 dl Olivolja
  • 125 gr Lagrad cheddar (riven grovt)
  • 3 dl Yoghurt
  • Svart peppar
  • Salt
  • Chiliflakes
  • 6 st skivor Galia melon

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och börja koka potatisen som ska koka till den är klar.

Step 2

Blanda marinad på honung, vinäger, 5 ml olja, salt, svart peppar och lite chiliflakes samt 1 dl vatten, hacka i en rejäl näve färsk oregano.

Step 3

Lägg sedan köttet i marinaden

Step 4

Lägg paprika, lök och vitlök på en plåt, ställ in i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills paprikan är mjuk och rostad (det gör inget om löken får lite färg)

Step 5

När grönsakerna är klara lägg dem i en mixer och mixa med oljan, smaka av med salt och häll det över den kokta potatisen som du häll av vattnet på, lägg upp allt i en ugnsform sedan.

Step 6

Blanda chedarosten med yoghurten, smaka av med salt och svartpeppar

Step 7

Tänd grillen och när du fått glöd ställer du in potatisen i ugnen

Step 8

Grilla sedan köttet samtidigt som du penslar marinaden på ofta, och avsluta med att lägga melonen på grillen

Step 9

När potatisen också fått färg i ugnen är det dags att lägga upp allt snyggt och njuta av måltiden..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: