Örtmarinerad kottletracks på grillen och en grekisk quinoasallad med fetaost och bondbönor

2012-08-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Idag så stannade jag på Carlströms som är en lokal Kött & Chark butik som vi har här i Västerås, där passade jag på att köpa kvällens kotlettracks som är lite roliga med sitt långa ben.

Ingredients

  • 6st Kotlettracks eller vanliga kotletter
  • 2dl Rött vin
  • 1dl Vatten
  • 15ml Neutral olja
  • 15ml Dragon (hackad)
  • 15ml Gräslök (hackad)
  • 15ml Salvia (hackad)
  • 1st Vitlök solo (pressad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • -----------
  • 2dl Quinoa
  • 15st bondböneskidor med bönorna urplockade eller ca 2dl "lösa"
  • 4st Salladslökar (i ca 2cm bitar)
  • 1st Gul paprika (i bitar)
  • 250gram Cocktailtomater (i halvor)
  • 2st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 1cm Röd chili (hackad)
  • 30ml Vittvinsvinäger
  • 0,5dl God olivolja
  • Olja neutral
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 1st Kruka sallad

Method

Step 1

Blanda vin, vatten, olja, dragon, gräslök, salvia, vitlök, salt och peppar i en bunke

Step 2

Ta kotletterna och gör en skåra i yttersenan så att dom inte blir en skål på grillen

Step 3

Lägg dom i marinaden och låt det stå framme och bli rumstempererat

Step 4

Grilla på varje sida och pensla på marinaden samtidigt, lägg kotletterna sedan åt sidan med locket på och en termometer köttet

Step 5

När dom nått 65° är dom klara, låt dom bara vila lite på en tallrik först..

Step 6

Hacka lite extra örter och blanda med lite olja och flingsalt som du häller på köttet precis innan servering

Step 7

-----------

Step 8

Koka quinoan enligt paketet

Step 9

Häll lite neutral olja i en panna och stek bondbönorna, salladslök, vitlök och chilin så att det får lite färg

Step 10

Slå sedan i paprikan och sist tomaterna som bara ska blir varma

Step 11

Smaka av med lite salt

Step 12

När quinoan är klar blanda i dom frästa grönsakerna och smaksätt med vinäger och olivolja

Step 13

När den svalnat lite och det är dags att servera riv i salladsbladen och smula fetaosten vänd sedan allt försiktigt

Step 14

Smaka av med salt, svartpeppar och servera

Step 15

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: