Örtmarinerad kottletracks på grillen och en grekisk quinoasallad med fetaost och bondbönor

2012-08-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Idag så stannade jag på Carlströms som är en lokal Kött & Chark butik som vi har här i Västerås, där passade jag på att köpa kvällens kotlettracks som är lite roliga med sitt långa ben.

Ingredients

  • 6st Kotlettracks eller vanliga kotletter
  • 2dl Rött vin
  • 1dl Vatten
  • 15ml Neutral olja
  • 15ml Dragon (hackad)
  • 15ml Gräslök (hackad)
  • 15ml Salvia (hackad)
  • 1st Vitlök solo (pressad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • -----------
  • 2dl Quinoa
  • 15st bondböneskidor med bönorna urplockade eller ca 2dl "lösa"
  • 4st Salladslökar (i ca 2cm bitar)
  • 1st Gul paprika (i bitar)
  • 250gram Cocktailtomater (i halvor)
  • 2st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 1cm Röd chili (hackad)
  • 30ml Vittvinsvinäger
  • 0,5dl God olivolja
  • Olja neutral
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 1st Kruka sallad

Method

Step 1

Blanda vin, vatten, olja, dragon, gräslök, salvia, vitlök, salt och peppar i en bunke

Step 2

Ta kotletterna och gör en skåra i yttersenan så att dom inte blir en skål på grillen

Step 3

Lägg dom i marinaden och låt det stå framme och bli rumstempererat

Step 4

Grilla på varje sida och pensla på marinaden samtidigt, lägg kotletterna sedan åt sidan med locket på och en termometer köttet

Step 5

När dom nått 65° är dom klara, låt dom bara vila lite på en tallrik först..

Step 6

Hacka lite extra örter och blanda med lite olja och flingsalt som du häller på köttet precis innan servering

Step 7

-----------

Step 8

Koka quinoan enligt paketet

Step 9

Häll lite neutral olja i en panna och stek bondbönorna, salladslök, vitlök och chilin så att det får lite färg

Step 10

Slå sedan i paprikan och sist tomaterna som bara ska blir varma

Step 11

Smaka av med lite salt

Step 12

När quinoan är klar blanda i dom frästa grönsakerna och smaksätt med vinäger och olivolja

Step 13

När den svalnat lite och det är dags att servera riv i salladsbladen och smula fetaosten vänd sedan allt försiktigt

Step 14

Smaka av med salt, svartpeppar och servera

Step 15

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: