Ostgratinerad falukorv med lök och tomat

2014-03-12
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 35m

I den klassiska ugnsgratinerade falukorven skivar man och fyller varje skiva med tomat och lök, här har jag vardagsanpassat det klassiska receptet så det går lite fortare och är enklare utan att man tappar den goda smaken.

Ingredients

  • 1 st Falukorvsring
  • 1 st Röd lök (klyftad)
  • 5 st Salladslökar (i bitar)
  • 3 st Tomater (tärnade)
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 15 ml vittvinsvinäger
  • Rejält med ost
  • Ketchup
  • Senap
  • Pizzakrydda
  • 6 port Ris
  • Salladsmix

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° och börja koka riset

Step 2

Skär skåror som går nästan hela vägen ner i falukorven, lägg korven i en ugnsform

Step 3

Lägg tomaterna och löken runt korven i formen.

Step 4

Klicka ut creme fraichen runt om på grönsakerna och häll vinägern över grönsakerna.

Step 5

Ringla ketchup och senap på korven, krydda med pizzakryddan ovanpå

Step 6

Hyvla rikligt med ost som du täcker korven med, ställ in i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills osten fått en fin färg.

Step 7

Servera sedan korven med grönsakerna och skyn tillsammans med riset samt salladsmixen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Comment (1)

  1. posted by Anna/Frostrosor on 14 mars, 2014

    Ja, det är inte mycket som slår en mumsig falukorv! Mumsigt med creme fraiche-röran runtom!

      Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: