Pannbiffar med dragon i en tomat & lök sky samt rostad potatis med grönt

2012-08-31
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:05 h

Idag blev den en smarrig pannbiff som jag smaksatt med dragon och till den så serverar jag en sky med tomat samt lök som pannbiffarna fått puttra klart i under ca 20 minuter, en enkel rostad potatis till sedan som jag blandar med lite romansallad innan servering gör en härlig torsdagsmåltid.

Ingredients

  • 800 gr mindre Potatisar (tvättad och i halvor )
  • 300 gr romansallad (strimlad)
  • Rapsolja
  • Salt
  • 1 kg Färs
  • Lökpulver
  • Dragon
  • Salt
  • Svart peppar
  • 3 st Tomater (tärnad)
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 2 dl Creme fraiche
  • 10 ml Flytande honung
  • Salt
  • Svart peppar
  • 2 dl Vatten

Method

Step 1

Gör i ordning potatisarna och lägg på på en plåt med lite olja på, ställ dom sedan i ugnen på 220° i 25 - 30minuter

Step 2

När potatisen fått fin färg är dom klara, ta inte ur dom utan stäng bara värmen och öppna luckan och stäng den.

Step 3

När potatisen står i ugnen börja med att blanda färsen med salt, svartpeppar, lökpulver och dragon, gör en liten test biff som du steker och provsmakar.

Step 4

När du är nöjd med smeten steker du mindre pannbiffar i en stekpanna med lite olja i, dom ska bara ha stekyta och lyft ut dom som är klara i en större kastrull

Step 5

När alla pannbiffar är stekta slår du i vattnet i pannan och låter det koka lite och sedan slår du det över pannbiffarna

Step 6

Lägg i lite ny olja i pannan och lägg i löken samt tomaterna och låt det fräsa lite, lägg i creme fraichen och låt den smälta och blandas med lök och tomat

Step 7

Slå det du har i pannan över pannbiffarna i kastrullen sätt på ett lock och sätt den på plattan på medelvärme i 20 minuter

Step 8

Efter 15 minuter tar du ut potatisen och lägger i den strimlade salladen, salta och häller på lite olja, vänder försiktigt och serverar med pannbiffen.

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: