Pannbiffar inspirerade av latin amerikanska köket i krämig tomat och paprikasås

2013-01-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 50m

En läcker vardags pannbiff kryddad på latin amerikansk sätt för att sedan puttra i en krämig tomat och paprikasås, väldigt enkel men ändå lite annorlunda från vad vi är vana vid.

Servera med ris, potatis eller något annat som du är sugen på, glöm inte grönsakerna som är viktiga till också..

Ingredients

  • 800 gr Köttfärs
  • 1,5 dl Tacosås
  • Mexikansk krydda alt tacokrydda
  • 1 st Röd paprika (i bitar)
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1,5 dl Vatten
  • 1,5 dl Grädde
  • 15 ml Tomatpuré
  • 1 dl Chilisauce
  • 15 ml Kalvfond

Method

Step 1

Blanda färsen ordentligt med tacosåsen, mexikansk krydda, salt och svart peppar, prov stek en liten bit och smaka av färsen. Börja koka ris eller det laga det du tänkt servera till..

Step 2

Om den inte är ok krydda på lite till, när du är nöjd forma biffar och stek en yta på dom.

Step 3

Ta ur biffarna ur pannan och lägg i tomat, vitlök och paprika som får fräsa lite, häll sedan i vatten, grädde, chilisauce, tomatpuré, fond och låt det koka upp.

Step 4

Lägg tillbaka pannbiffarna i såsen i pannan, låt det puttra i ca 10 - 15 minuter tills de är klara igenom

Step 5

Sedan är det bara att servera...

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: