Parisare en svensk klassiker

2012-06-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Idag så har jag varit och handlat lite och när jag kommer hem kurrar det gott i magen, så jag valde att göra en parisare som är en klassisk lunch för många lastbilschaufförer förr. En snabblagad toast med korv och stekt ägg, som mättar och är populär bland många i familjen samt är perfekt när man har lite ont om tid.

Parisare

– 600gram Falukorv i skivor
– 6st Ägg
– 6st Hamburgerbröd
– 2st Tomater
– 1st Gul lök i skivor
– 6st Ostskivor
– Ketchup

1. Stek korven, äggen och värm brödet lite lätt i pappan
2. Lägg ketchup i botten, korven, osten, ägg, ketchup, lök och tomater
3. Servera gärna med ett glas mjölk och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: