Parisare en svensk klassiker

2012-06-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Idag så har jag varit och handlat lite och när jag kommer hem kurrar det gott i magen, så jag valde att göra en parisare som är en klassisk lunch för många lastbilschaufförer förr. En snabblagad toast med korv och stekt ägg, som mättar och är populär bland många i familjen samt är perfekt när man har lite ont om tid.

Parisare

– 600gram Falukorv i skivor
– 6st Ägg
– 6st Hamburgerbröd
– 2st Tomater
– 1st Gul lök i skivor
– 6st Ostskivor
– Ketchup

1. Stek korven, äggen och värm brödet lite lätt i pappan
2. Lägg ketchup i botten, korven, osten, ägg, ketchup, lök och tomater
3. Servera gärna med ett glas mjölk och lite sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: