Parmesanbakad potatis

2013-01-01
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

En trevlig potatis att servera till en kött bit eller kycklingen, den är enkel att göra och sköter sig bra i ugnen själv.

Ingredients

  • 800 gr Potatis normal stora (tvättade och i 1/2 cm skivor)
  • Parmesan riven
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180 grader

Step 2

Lägg potatisen på en plåt och ringla lite olja över, lägg parmesanen på potatisen och ställ i den i ugnen i ca 45 minuter eller den fått färg

Step 3

Lägg upp den på ett fat, strö salt och vrid några varv med pepparkvarnen och avsluta med lite olivolja

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
-Laurence Olivier
%d bloggare gillar detta: