Parmesanbakad potatis

2013-01-01
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

En trevlig potatis att servera till en kött bit eller kycklingen, den är enkel att göra och sköter sig bra i ugnen själv.

Ingredients

  • 800 gr Potatis normal stora (tvättade och i 1/2 cm skivor)
  • Parmesan riven
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180 grader

Step 2

Lägg potatisen på en plåt och ringla lite olja över, lägg parmesanen på potatisen och ställ i den i ugnen i ca 45 minuter eller den fått färg

Step 3

Lägg upp den på ett fat, strö salt och vrid några varv med pepparkvarnen och avsluta med lite olivolja

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: