Parmesandoftande pannbiff med grönsaksfräst bulgur och rödbetor med fetaost

2012-08-07
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Som jag tidigare sagt är jag svag för att lägga pannbiff på grillen eftersom det går att variera så i smakerna, idag så blir det en variant med parmesanost samt basilika i och här fungerar parmesanen som naturlig umami. Till den serverar jag färska rödbetor som jag blandar med fetaost, lite honung och yoghurt, sedan är det bulgur som jag tyvärr har lite sällan hemma men den fräser jag med lite grönsaker.

Ingredients

  • 4 dl Bulgur
  • 3 st Morötter (skalade och i slantar)
  • 4 st Salladslökar (i bitar)
  • 3 st Vitlöksklyftor (grov hackad)
  • 15 ml Olja
  • Salt
  • Svart peppar
  • 400 gram Rödbetor (kokade, skalade och i bitar)
  • 3 dl Yoghurt
  • 150 gram Feta ost
  • 15 ml Flytande Yoghurt
  • 1 kg Färs
  • 1 dl Chilisauce
  • 4ml Vitlökspulver
  • 4ml Lökpulver

Method

Step 1

Koka bulguren efter anvisningarna på paketet

Step 2

Fräs först morötter, salladslök och vitlök i olja i en panna

Step 3

När grönsakerna fått färg (var inte rädd att ge det ordentligt med färg)

Step 4

Slå på lite mera olja och sedan bulguren, stek så att allt blir ordentligt varmt

Step 5

Smaka av och krydda med salt och peppar

Step 6

Smula i fetaosten med rödbetorna och slå på honung och yoghurt

Step 7

Salta och vänd allt ordentligt och smaka av

Step 8

Blanda färsen ordentligt med chilisauce, parmesan, lök och vitlökspulver, salt samt svartpeppar

Step 9

Provstek en bit och smaka av, om dom är ok så gör biffar av smeten ( jag gör ofta lite mindre biffar för det är lättare att få bra på grillen)

Step 10

Grilla sedan som vanligt på grillen

Step 11

Jag grillade även två paprikor som tillbehör

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: