Parmesangratinerad torskrygg med citrongräddsky och grillade grönsaker

2014-02-15
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 55m

En härlig rätt som smakar och ger känslan av festmåltid, torskryggen får man vara lite försiktig med i ugnen så att den inte blir torr annars är rätten väldigt lättlagad.

Ingredients

  • 1 kg Torskrygg i 6 lika delar
  • 100 gr parmesan (skivad i lite tjockare skivor)
  • 100 gr Champinjoner små
  • 1 st Snackspaprika (i bitar)
  • 1 st Fänkål (klyftad)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Vatten
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 1/2 Citron
  • 1 kg Små potatisar tvättade
  • Rapsolja
  • Dill

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220°, börja koka potatisen

Step 2

Häll upp grädde, vatten och vitlöken i en kastrull, pressa juicen ur citronen salta och peppra lite. Låt det sedan puttra tills det fått en tjockare konsistens

Step 3

Lägg grönsakerna på en ugnsplåt med lite olja i botten, salta och ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna fått färg

Step 4

Förbered fisken genom att olja in en ugnsform och lägg torskportionerna på med skinnsidan neråt, salta och peppra fisken och lägg den skivade parmesanen på

Step 5

När grönsakerna är klara ta ur den ur ugnen och ställ in fisken i 8 - 10 minuter, köttet ska skiva sig och vara glansigt.

Step 6

Gör klart gräddskyn genom att smaka av med salt och vitpeppar, använd en vanlig spiralvisp och vispa rejält så skyn blir skummig

Step 7

Lägg upp grönsakerna i botten på tallriken och lägg upp fisken ovanpå, ringla den skummade skyn och toppa med en dillkvist och servera potatisen till.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: