Pasta fidelini med ruccola & gräddig tomatsås med bacon

2012-08-07
  • Servings : 6
  • Prep Time : 1:30 h
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 1:55 h

Pasta är enkelt och gott men här en variant med en lite mera arbetad sås som får koka ihop en stund, men var inte rädd att låta den puttra för sig själv i en hög kastrull.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta typ en tunnare spaghetti
  • 60 Gram Ruccola
  • Olja
  • Salt
  • 2 St Tomater (I bitar)
  • 1 St Morötter (I bitar)
  • 0,5 St Gul lök (I bitar)
  • 1 St Vitlöksklyftor (Hackad)
  • 15 Ml Tomatpuré
  • 0,5 Liter Vatten
  • 5 Ml Flytande honung
  • 5 Ml Maizena
  • 3 dl Grädde
  • 2 Pkt Bacon (i cm stora bitar)
  • 1 St Gul lök (hackad)
  • 1 st Röd paprika till garnering
  • Parmesan till garnering

Method

Step 1

Fräs tomater, lök, morötter och vitlök i lite olja först

Step 2

När grönsakerna börjar få färg, lägg i tomatpurén och låt den fräsa lite

Step 3

Slå på vatten och låt det sedan bara stå och puttra i ca 1h – 1,5h, kolla då och då av att det finns vatten kvar det får inte bli mindre än ca 2-3dl kvar är det mindre fyller du på

Step 4

Sedan silar man ur vätskan som man häller i en ny kastrull, ha i honungen salt och svartpeppar och låt koka lite till

Step 5

När du har ca 2dl kvar så blandar man ut maizenan med lite vatten och häller i låter så sen få ett uppkok (såsen är säkert redan tjock men släpper vatten om du inte reder lite)

Step 6

Häll i grädden koka upp och smaka av med salt och peppar

Step 7

Stek baconet först lite knaprigt, ha sedan i löken och stek med den lite

Step 8

Slå på såsen och låt det puttra lite med bacon och lök

Step 9

Under tiden kokar du pastan i väl saltat vatten och lite olja

Step 10

När pastan är klar och vattnet avhällt blanda i lite olja och ruccolan

Step 11

Servera sedan med pastan i botten och såsen ovanpå garnerat med paprika, parmesan och lite svart peppar

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Ingredients:
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Utan aptit skall man varken äta eller älska.
-Eberhard von Minden
%d bloggare gillar detta: