Pasta med bacon och äpplefräst broccoli

2013-05-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 35m

Här är en snabb pastarätt som är trevligt med det salta baconet och syrliga äpplet tillsammans med broccolin, har man pasta över som är färdigkokt från någon tidigare måltid så använd gärna den.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta kokt enligt anvisningarna
  • 125 gr Bacon (strimlad)
  • 1 st Äpple (tärnat)
  • 2 dm Purjolök (strimlad)
  • 1 st Broccoli (i buketter)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • Favorit kryddblandningen
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • Gröna ärtskott till garnering

Method

Step 1

Fräs baconet tillsammans i en varm panna, när det börjar få färg lägger man i broccolin med purjolöken samt eventuellt lite olja

Step 2

När broccolin fräst en stund lägger man även i vitlöken, salta och peppra lite

Step 3

Under tiden tar man den färdigkokta pastan och smaksätter den med kryddblandningen och häller på lite olja.

Step 4

När broccolin är klar med sitt tuggmotstånd kvar lägger man i pastan och värmer på den, smaka av allt och lägg sedan upp det snyggt gärna med lite gröna ärtskott på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: