Pasta penne med champinjonfräst kassler i krämig sås

2013-02-17
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

En trevlig pastarätt som passar bra i veckan när tiden kanske är knapp, såsen blir klar samtidigt som pastan kokar så man hinner med lite annat på kvällen också.

En god kassler är en bra investering för att man ska få det lilla extra i rätten, de färska champinjoner och paprikan i gör såsen ännu läckrare.

Ställ gärna fram pepparkvarnen och lite riven parmesan på bordet till maten..

Ingredients

  • 500 gr Kassler (i bitar)
  • 1 st Lök (i klyftor)
  • 200 gr Champinjoner (delade en gång)
  • 1 st Paprika (strimlad)
  • 3 st tomater (tärnade)
  • 1,5 dl Vatten
  • 3 dl Grädde
  • Svart peppar
  • salt
  • 1 pkt Penne
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på vattnet till pastan och koka sedan pastan enligt anvisningarna på paketet

Step 2

Fräs champinjonerna i lite rapsolja tillsammans med löken först, lägg sedan i kasslern som får fräsa med lite innan man lägger i tomaterna och paprikan.

Step 3

Slå på grädde och vatten och låt det sedan koka ihop under tiden som pastan kokar

Step 4

Smaka av såsen med salt och svart peppar, servera sedan med pastan

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: