Kvällens pastasås en krämig dijonsås laddad med härlig skinka, lök och basilika

2012-08-20
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 25m

Idag så är det åter dags för en snabb pastasås som var klar innan pastan kokat klart, idag så är den gjord med en creme fraichebas som blivit smaksatt med dijon och basilika.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta av valfritt slag (om man är gluten intolerant så väljer man en glutenfri)
  • 300 gr Rökt skinka (strimlad)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 2 st Morötter (skalad och slantad)
  • 3 dl Creme fraiche
  • 15 ml Dijonsenap
  • 10 st Basilika blad (grov hackad)
  • 1 dl Ost (grov riven)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Olja

Method

Step 1

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet

Step 2

Fräs morötter, gul och vitlöken i lite olja, när den mjuknat lägg i skinkan och fräs allt en liten stund

Step 3

Lägg i creme fraich samt dijon, rör ut allt och låt det koka upp

Step 4

Lägg sedan i basilikan och osten rör lite och ta bort från värmen så att det inte kokar mer

Step 5

Smaka av med salt och svart peppar

Step 6

Servera med pastan och lite nymald svartpeppar på med några stänk olivolja på toppen av såsen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Utan aptit skall man varken äta eller älska.
-Eberhard von Minden
%d bloggare gillar detta: