Pasta penne och salsiccia i krämig gorgonzola

2012-08-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 45m

Igår så var det full fart med pyssel hemma och en fotbollsträning så det fick bli en ganska enkel måltid med pasta som bas, men med lite läcker gorgonzola i och en god salsiccia så vart det ändå en läcker middag.

Ingredients

  • 400 Gram Salsicca (Skärs i slantar)
  • 2 St Paprika röd/grön (Skärs i bitar)
  • 1 St Gul lök (Skärs i klyftor)
  • 2 St Tomater (I tärningar)
  • 100 Gram Gorgonzola
  • 2 Dl Creme Fraiche
  • Rapsolja (Att steka i)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 Pkt Penne
  • Salvia (Till Garnering)

Method

Step 1

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet

Step 2

Stek salsiccian i lite olja när den börjar få färg lägg i löken

Step 3

Lägg sedan i paprikan och låt den fräsa med lite

Step 4

När paprikan fått lite färg lägg i tomaten och låt den bli varm

Step 5

Smält sedan i gorgonzolan och lägg i creme fraiche och låt det bara koka upp

Step 6

Smaka av med salt och peppar

Step 7

Blanda ihop såsen med pastan försiktigt och lägg upp med lite svart peppar och salvia blad på

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: