Pastapanna mexicana – en snabb rätt för vardagen

2012-06-04
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Ibland är det skönt att ha något lätt att ta till när man inte riktigt har tid i köket hemma, här är en pastarätt med allt i ett som är snabb att göra. Den här rätten är perfekt att göra när man har några burkar salsa över från tacokvällen, eller så söker du på salsa i bloggen och gör din egen och har i kylen till gånger som denna när tiden är knapp.

Pasta panna mexicana

– 1pkt Pasta
– 500gram Köttfärs
– 1st Gullök hackad
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– 1st Paprika tärnad
– 3st tomater tärnade
– 20ml Tomatpuré
– 2dl Salsa med önskad styrka
– 15ml Rödvinsvinäger
– 10ml Flytande honung
– 0,5dl Vatten
– Salt
– Svart peppar
– Rapsolja
– Nachochips eller tacoskal

1. Koka pastan enligt förpackningen och när den är klar häll av vattnet
2. Fräs gul och vitlöken i olja och lägg sedan i köttfärsen och stek den ordentligt
3. Lägg i tomatpurén och låt den fräsa lite
4. Slå på salsan, vinäger, honung och vatten och låt allt koka ihop i 5-10 minuter
5. Smaka av såsen med salt och peppar
6. Lägg i pastan och låt den koka med lite och servera sedan rätten med lite krossade nachochips/tacoskal på toppen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: