Pastapanna mexicana – en snabb rätt för vardagen

2012-06-04
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Ibland är det skönt att ha något lätt att ta till när man inte riktigt har tid i köket hemma, här är en pastarätt med allt i ett som är snabb att göra. Den här rätten är perfekt att göra när man har några burkar salsa över från tacokvällen, eller så söker du på salsa i bloggen och gör din egen och har i kylen till gånger som denna när tiden är knapp.

Pasta panna mexicana

– 1pkt Pasta
– 500gram Köttfärs
– 1st Gullök hackad
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– 1st Paprika tärnad
– 3st tomater tärnade
– 20ml Tomatpuré
– 2dl Salsa med önskad styrka
– 15ml Rödvinsvinäger
– 10ml Flytande honung
– 0,5dl Vatten
– Salt
– Svart peppar
– Rapsolja
– Nachochips eller tacoskal

1. Koka pastan enligt förpackningen och när den är klar häll av vattnet
2. Fräs gul och vitlöken i olja och lägg sedan i köttfärsen och stek den ordentligt
3. Lägg i tomatpurén och låt den fräsa lite
4. Slå på salsan, vinäger, honung och vatten och låt allt koka ihop i 5-10 minuter
5. Smaka av såsen med salt och peppar
6. Lägg i pastan och låt den koka med lite och servera sedan rätten med lite krossade nachochips/tacoskal på toppen..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: