Penne med krämiga tärningar och västerbottenost

2012-10-10
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Med zucchini som jag fått av en arbetskollega, bacon, lök, vitlök, paprika och en bit överbliven västerbottenost så gjorde jag en trevlig mitt i veckan pastarätt.

En helt klart väldigt enkel rätt där kniven fick jobba lite mera för att göra fina tärningar, sedan så med lite grädde och osten i vart allt trevligt och smakligt.

Ingredients

  • 1 pkt Penne
  • 400 gram Zucchini (fint tärnad)
  • 1 st Röd paprika (fint tärnad)
  • 1 st Gul lök (fint tärnad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (fint tärnad)
  • 140 gram Bacon (fint tärnad)
  • 25 gram Västerbottenost (grov riven)
  • 2 dl Grädde
  • Ört salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Koka pastan enligt paketet

Step 2

Fräs först baconet lite och när den släppt fett lägg i löken och fräs allt mjukt och med lite färg

Step 3

Lägg i zuchinnin och paprika och fräs det lite, slå på grädden och låt det puttra upp lite och sedan puttra i ca 2 - 3 minuter

Step 4

Stäng plattan och lägg i västerbottenosten som får smälta lite, krydda med salt och svart peppar smaka av sedan av

Step 5

När pastan är klar häller man av vattnet slår på lite olja och saltar, sedan ska dom krämiga i tärningarna och vändas försiktigt

Step 6

Smaka av och servera

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: