Penne med krämiga tärningar och västerbottenost

2012-10-10
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Med zucchini som jag fått av en arbetskollega, bacon, lök, vitlök, paprika och en bit överbliven västerbottenost så gjorde jag en trevlig mitt i veckan pastarätt.

En helt klart väldigt enkel rätt där kniven fick jobba lite mera för att göra fina tärningar, sedan så med lite grädde och osten i vart allt trevligt och smakligt.

Ingredients

  • 1 pkt Penne
  • 400 gram Zucchini (fint tärnad)
  • 1 st Röd paprika (fint tärnad)
  • 1 st Gul lök (fint tärnad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (fint tärnad)
  • 140 gram Bacon (fint tärnad)
  • 25 gram Västerbottenost (grov riven)
  • 2 dl Grädde
  • Ört salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Koka pastan enligt paketet

Step 2

Fräs först baconet lite och när den släppt fett lägg i löken och fräs allt mjukt och med lite färg

Step 3

Lägg i zuchinnin och paprika och fräs det lite, slå på grädden och låt det puttra upp lite och sedan puttra i ca 2 - 3 minuter

Step 4

Stäng plattan och lägg i västerbottenosten som får smälta lite, krydda med salt och svart peppar smaka av sedan av

Step 5

När pastan är klar häller man av vattnet slår på lite olja och saltar, sedan ska dom krämiga i tärningarna och vändas försiktigt

Step 6

Smaka av och servera

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Att äta är magens behov, att dricka är själens.
-Claude Tillier
%d bloggare gillar detta: