Peppargrillad biff med varm örtcreme fraiche och bakad färskpotatis

2012-07-08
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Idag så var vi värda något gott och det vart den en härlig svensk biff som kryddats med en peppamix, till den så serverade jag en förbenat god och len örtcreme fraiche som bryter mot pepparsmaken fantastiskt bra och sedan bara en enkel bakad färskpotatis.

Bakad färskpotatis

– 12st Stora färskpotatisar
– Olivolja
– Salt

1. Tvätta potatisarna och dela dom längsmed på mitten
2. Lägg dom på en plåt med lite olja på
3. Ställ dom i ugnen på 220° i ca 30 minuter
4. När dom fått färg och är klara slå lite ny olja på och salta
5. Servera..

Örtcreme fraiche

– 0,5dl Vittvinsvinäger
– 1,5dl Vatten
– 2dl Creme fraiche
– 1st Schalotten lök i bitar
– 1st Vitlök solo i bitar
– rejäl kvist Dragon och några blad
– Basilika
– Gräslök
– Salt
– 6st Vitpepparkorn

1. Häll vinäger, vatten, lök, dragonkvisten och pepparkornen i en kastrull
2. Låt allt reducera ner så att det är knappt en matsked vätska
3. Sila ut vätskan och häll den i en ny kastrull, och slå på creme fraichen
4. Låt det puttra lite och lägg i basilika, gräslök och dragon hackat
5. Smaka av med salt… servera

Peppargrillad biff

– 6st skivor härlig Biff
– Pepparmix av något slag
– Salt

1. Vänd biffen i rikligt med papparmixen och salta lite
2. Lägg på varm grill och låt den gå färdigt, tänk på att eftervärmen kan göra den klarare än man önskar.
3. Låt den vila i någon minut innan servering

Övrigt

– Grillade med några lökar och champinjoner till
– Garnerade med några strimlor rödpaprika och en dragon kvist

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
-Pierre Daninos
%d bloggare gillar detta: