Peppargrillad kycklingfilé på bädd av rostad potatis, soltorkad tomat, knaperstekt bacon samt fetaost samt en syrlig senapssås

2014-07-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En pepprik kycklingfilé som serveras med rostad potatis som blandas med soltorkad tomat, knaperstekt bacon och smulad fetaost, till detta en syrlig senapssås och helgrillad smålök.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfiléer svenska
  • 4 msk Pepparmix
  • 15 ml Rapsolja
  • 0,5 dl Vatten
  • 900 gr Små potatisar (skivade)
  • 75 gr Soltorkad tomat (strimlad)
  • 100 gr Bacon (strimlad)
  • 125 gr Fetaost
  • 1 näve Späda salladsblad
  • 1 dl Senap
  • 1,5 msk Muscavado socker
  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 dl Rapsolja
  • 1 tsk Limejuice
  • 1 msk Vatten
  • 1 msk Färsk Oregano (hackad)
  • Salt
  • Svart peppar
  • 6 st Små färska Gula lökar (skär av eventuell blast)
  • Flingsalt

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220° och tänd grillen

Step 2

Blanda pepparmixen med 15 ml Rapsolja och o,5 dl vatten, häll blandningen på kycklingfilén och vänd runt.

Step 3

Lägg senapen i en bunke och blanda den med muscavadon och limejuicen, häll sedan i olivoljan och rapsoljan försiktigt samtidigt som du vispar ordentligt

Step 4

Häll i oreganon och vattnet, smaka av med salt och svartpeppar, låt sedan såsen stå och dra lite.

Step 5

Sätt nu in potatisen i ugnen i ca 25 minuter till den har fått färg och är klar

Step 6

Grilla kycklingen på glöden under lock, lägg samtidigt i smålökarna som får ligga på sidan om löken

Step 7

När potatisen är klar ta ur den från ugnen och blanda i bacon samt soltorkad tomat, låt potatisen svalna lite och smula i fetaosten avsluta med att vända i salladsbladen samt flingsalt

Step 8

Dags att avsluta tillagningen och lägga upp allt snyggt på fat och tallrik, smaklig måltid 🙂

Print Friendly
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: