Persika samt jordgubbar under choklad och hasselnötstäcke serverat med vaniljglass

2012-07-11
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Det är roligt att kunna göra en efterätt på grillen när den redan är varm och det fungerar den här perfekt till, det fina med den är att den sköter sig nästan själv och när jag tar bort maten från grillen fyller jag på med några bricketter och ställer dit en form med efterrätten i som sedan får stå där tills varmrätten är uppäten

Ingredients

  • 6 st Pesikor (dela på mitten och ta ur kärnan)
  • 150 gr mörk choklad (riven på grova sidan på rivjärnet)
  • 100 gr Hasselnötter (hackade grovt)
  • 0,5l Jordgubbar (tvättade och rensade)
  • God vaniljglass

Method

Step 1

Lägg persikorna i en ugnsform med runda sidan neråt

Step 2

Strö jordgubbarna på

Step 3

Toppa med hasselnötter och choklade

Step 4

Ställ i grillen på indirekt värme och stäng locket/går bra att göra i ugnen också på ca 180° i 25 -30minuter

Step 5

Låt chokladen smälta ordentligt och jordgubbarna mjukna lite

Step 6

Serveras varm med glassen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , ,
Related Recipes:
  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

  • Låda i ugnen med potatis, zucchini, kidney bönor & köttfärs samt en äppelfraiche

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: