Pesto pasta rapida con haricoverts e salumi

2015-07-22
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Idag vart det vart det en snabb middag efter en tur i spåret med dottern (som sprang ifrån mig), detta är ett väldigt enkelt och välsmakande recept med pasta som bas som smaksätts enkelt och robust tillsammans haricovert, salami och ett ägg som gör rätten komplett.

Ingredients

  • 500 gr Pasta (gärna pasta som håller kvar peston)
  • 150 gr Haricoverts
  • 1 dl Pesto (färdig eller egen)
  • 200 gr Salami (skiva och gör bitar)
  • 1 st Ägg
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt på välsaltat pastavatten, och koka pastan enligt anvisning på paketet.

Step 2

När pastan har ca 1 - 2 minut kvar lägg i haricovertsen, koka klart och häll av vattnet.

Step 3

Lägg i peston och salamin och vänd försiktigt, knäck i ägget och vänd runt allt igen.

Step 4

Smaka av och lägg upp på ett fat, toppa med svart peppar och några droppar olivolja.

Step 5

Voila så var det klart, smaklig måltid.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: