Pizzadeg

2012-08-07
  • Yield : 8 pizzor
  • Servings : 8
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:30 h

Ingredients

  • 1kg vetemjöl special
  • 6 1/2 dl vatten
  • 50g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 4 msk olivolja

Method

Step 1

Häll upp mjölet på ett stort bord eller på köksbänken. Gör en liten skål i mitten där du kan hälla vätskan. Strö över saltet.

Step 2

Värm vattnet så att det blir 37°. Smula ner jästen i en skål och tillsätt socker och olivolja. Häll över vattnet och se till att jästen löses upp.

Step 3

Häll ner lite vätska i taget i ”mjölskålen” och arbeta samman till en deg försiktigt – utan att spräcka mjölväggarna. Tillsätt mer vätska eftersom och arbeta ihop pizzadegen.

Step 4

Lägg degen i en stor skål och låt jäsa till dubbel storlek under en kökshanduk (ca. en timme).

Step 5

Knåda degen något och dela degen i så många bitar som du önskar. Kavla ut pizzorna (riktigt tunt, cirka 5mm) innan du lägger på pizzasås och fyllning.

Step 6

Gör klar pizzan med fyllning i ugnen på 240° i ca 10-12 minuter

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags:
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

  • Husets nyttiga köttfärssås fylld med energi och gott samvete

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: