Pizzadeg
2012-08-07- Cuisine: Italien
- Course: Pizza & paj
- Skill Level: Medel
-
Lägg till i favoriter

- Yield : 8 pizzor
- Servings : 8
- Prep Time : 60m
- Cook Time : 30m
- Ready In : 1:30 h
Ingredients
- 1kg vetemjöl special
- 6 1/2 dl vatten
- 50g jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 4 msk olivolja
Method
Step 1
Häll upp mjölet på ett stort bord eller på köksbänken. Gör en liten skål i mitten där du kan hälla vätskan. Strö över saltet.
Step 2
Värm vattnet så att det blir 37°. Smula ner jästen i en skål och tillsätt socker och olivolja. Häll över vattnet och se till att jästen löses upp.
Step 3
Häll ner lite vätska i taget i ”mjölskålen” och arbeta samman till en deg försiktigt – utan att spräcka mjölväggarna. Tillsätt mer vätska eftersom och arbeta ihop pizzadegen.
Step 4
Lägg degen i en stor skål och låt jäsa till dubbel storlek under en kökshanduk (ca. en timme).
Step 5
Knåda degen något och dela degen i så många bitar som du önskar. Kavla ut pizzorna (riktigt tunt, cirka 5mm) innan du lägger på pizzasås och fyllning.
Step 6
Gör klar pizzan med fyllning i ugnen på 240° i ca 10-12 minuter