Pizzadeg

2012-08-07
  • Yield : 8 pizzor
  • Servings : 8
  • Prep Time : 60m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:30 h

Ingredients

  • 1kg vetemjöl special
  • 6 1/2 dl vatten
  • 50g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 4 msk olivolja

Method

Step 1

Häll upp mjölet på ett stort bord eller på köksbänken. Gör en liten skål i mitten där du kan hälla vätskan. Strö över saltet.

Step 2

Värm vattnet så att det blir 37°. Smula ner jästen i en skål och tillsätt socker och olivolja. Häll över vattnet och se till att jästen löses upp.

Step 3

Häll ner lite vätska i taget i ”mjölskålen” och arbeta samman till en deg försiktigt – utan att spräcka mjölväggarna. Tillsätt mer vätska eftersom och arbeta ihop pizzadegen.

Step 4

Lägg degen i en stor skål och låt jäsa till dubbel storlek under en kökshanduk (ca. en timme).

Step 5

Knåda degen något och dela degen i så många bitar som du önskar. Kavla ut pizzorna (riktigt tunt, cirka 5mm) innan du lägger på pizzasås och fyllning.

Step 6

Gör klar pizzan med fyllning i ugnen på 240° i ca 10-12 minuter

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags:
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

  • Husets nyttiga köttfärssås fylld med energi och gott samvete

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: