Polpettone italiano con riso fritto

2012-04-16
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:15 h

Inte en aning om hur översättningen från Google egentligen är, men vist låter det lite mera spännande på Italienska.

Precis så spännande som den fantastisa doft som spred sig i köket idag när jag gjorde en köttfärslimpa stekt i ugnen med lite vin i botten, och som serverades med ris stekt i rikligt med olja som är ett bra sätt att bli av med risrester.

Polpettone italiano – Italiensk köttfärslimpa

– 1kg Köttfärs
– 30ml Kalvfond + 15ml Till ugnsformen
– Parmesan hyvlad, lite efter smak..
– Örtsalt
– Svart peppar
– 1st Tomat fin hackad
– 1st Ägg
– 2dl Rött vin
-1/2 st Gul lök strimlad

1. Blanda färsen med, fond, parmesan, tomat, örtsalt, svart peppar och ägg, provstek och smaka av
2. Smörj en ugnsform med olja, och lägg upp färsen sedan forma den som en limpa.
3. Strö den strimlade löken på toppen och lite parmesan sedan tryck till lite försiktigt
4. Häll vinet och lite fond runt i formen
5. Ställ den i varm ugn på 215° i 45 minuter och en innertemperatur på 70°
6. Ta ut den och låt den vila i några minuter, skiva upp och sila av skyn som blivit i formen sedan servera

[/blue_heading]Riso fritto – Stekt ris[/blue_heading]

– 1Liter kokt ris (jag använde mig av rester, men det går bra att koka lite ris och låta det svalna lite)
– 1st Gul lök
– Grönsaks buljong i pulver form
– Salt
– Svart peppar
– Olja

1. Blanda riset med buljongen (om det inte är pulver måste den lösas upp i lite vatten), Salt, peppar och löken.
2. Hetta upp en panna ordentligt med olja i och lägg i hälften av riset, stekt det lite hårt så det precis får färg blir det torrt ha i lite mera olja. När det är klart ta upp riset och gör om samma sak med resten.
3. När det är klart servera..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
-Pierre Daninos
%d bloggare gillar detta: