Potatis och primörsallad med grillade korvar, halloumi och senapskräm

2016-07-09
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Att som jag kunna gå ut och plocka läckra primör i trädgården är fantastiskt även om jag har ganska begränsat med sorter, har man inte möjligheten finns det under delar av året fantastiska grönsaker att köpa på torg, gårdsbutiker och affärer.

I receptet använder jag mig av mina primörer från trädgården och gör en trevlig ljummen potatissallad, till det serverar jag grillade korvar, halloumi och en senapskräm.

Ingredients

  • Era favorit korvar till grillen
  • 500 gr Färskpotatis (Större i bitar och mindre hela)
  • 300 gr Späda morötter (mindre hela eller större i stänger)
  • 200 gr Sockerärtor (delade i 3 delar)
  • 1 Tomat (hackad)
  • 2 Salladslökar (skivad)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl Gräddfil
  • 2 dl Yoghurt
  • 2 msk Senap
  • 1,5 tsk Senapsfrö
  • 2 pkt Halloumi

Method

Step 1

Tänd grillen och sätt ugnen på 220°

Step 2

Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja och ställ i ugnen i ca 30 minuter

Step 3

Lägg sedan tomat, sockerärtor & salladslök i en skål, pressa i vitlöken och olivoljan, vänd allt försiktigt, salta och smaka av med svartpeppar, sätt plast på och låt den stå framme.

Step 4

Blanda gräddfil och yoghurt i en skål, ha i senap samt senapsfröna och rör om ordentligt, smaka av med salt.

Step 5

Grilla korvarna och halloumin

Step 6

När potatisen samt morötterna fått färg i ugnen och är mjuka ta ut dem och lägg på tomat salladen som du gjort och vänd ordentligt men försiktigt.

Step 7

Skiva halloumin och lägg upp den med det andra snyggt och servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: