Pulled chicken casserol with parsnip, carrots and butter beans

2016-02-07
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:30 h

Ett besök i butiken närmast hemma resulterade i svensk kycklinglårfilé som jag hittade i den spännade kyldisken med varor med kort datum, ett gäng palsternackor och morötter från grönsaksdisken fick göra basen i dagens recept.

En smakrik kycklinggryta gjord på kycklinglårfilé som får puttra ordentligt med palsternacka och morötter som ger grytan en härlig söt smak, tillsammans med syrlig tomat, lite rött vin och de härliga smörbönorna får man en läcker och trevlig middag.

Ingredients

  • 750 g Kyckling lårfilé
  • 250 gr Palsternacka (skalad & i klyftor)
  • 250 gr Morötter (skalad & i klyftor)
  • 1 st Röd lök (klyftor)
  • 3 st Vitlöksklyftor (skivade)
  • Rapsolja
  • 1 brk Krossad tomat (av bra kvalité)
  • 2 dl Rött vin
  • 2 ,5 dl Vatten
  • 3 dl Kokta smörbönor
  • 1 st Grön paprika (i bitar)
  • 800 gr Potatis (i bitar)
  • 1 näve Ruccola

Method

Step 1

Använd gärna en klassisk gjutjärnsgryta men om man inte har någon går det lika bra med en kastrull och stekpanna.

Step 2

Värm up grytan ordentligt och häll i lite olja i botten, stek låtfilérna runt om med salt samt peppar.

Step 3

Slå på krossad tomat, vinet och vatten, lägg sedan i morötter, palsternacka, vitlök och rödlöken, låt det koka upp, sätt på ett lock och dra ner värmen så det puttrar och låt det göra så i ca 60 min.

Step 4

Sätt ugnen på 220° när den är varm, lägg potatisen på en plåt med lite olja i botten.

Step 5

Potatisen är klar efter ca 30 minuter, ta ut plåten och salta samt vänd den försiktigt, ställ in den i ugnen på efter värmen.

Step 6

Ta av locket från grytan och vänd allt försiktigt, smaka av med salt och svart peppar.

Step 7

Lägg i smörbönor och paprikan, vänd igen och låt det bli varmt.

Step 8

Ta ut potatisen och blanda den med rucccolan och lite rapsolja, lägg upp snyggt och servera med grytan.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Comments (2)

  1. posted by milla on 29 maj, 2016

    Helt i min smak
    Ha det gott

      Svara
    • posted by Patric on 29 maj, 2016

      Tackar Milla! 🙂
      Ha det gött du med.

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: