Pulled Jackfruit Taquitos with cole slaw, sour cream and pickled red onion

2015-07-19
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:30 h

Idag satsades det på att testa en ny råvara för mig med namnet Jackfruit en stor frukt som i sverige kan köpas på burk, denna tillreds ofta som pulled pork och får en väldigt liknande konsistens och smak.

Jag valde att servera den som taquitos som är en lite mindre tacos vilket ordet även står för på spanska, denna serveras sedan med klassisk cole slaw och en picklad rödlök och gräddfil att dippa i.

Cole Slawn hittar du receptet till här: American BBQ ribs, sweet potato stomp and my lovely cole slaw

Ingredients

  • 2 brk Jackfruit
  • 33 cl Öl med lite smak
  • 1 st Vegetarisk buljongtärning
  • 1 tsk Grillkrydda
  • 1 tsk Smoked paprika pulver
  • 3 dl BBQ sås egen eller köpt
  • 24 små Tortillasbröd
  • Rapsolja
  • 1 dl Ättikssprit
  • Vatten
  • 1 dl Socker
  • 2 st Rödlökar
  • 3 dl Gräddfil

Method

Step 1

Börja med att göra Cole Slaw och den picklade rödlöken som du gör genom att blanda ättikssprit med 5 dl vatten och sockret i en kastrull och koka upp, lägg i rödlöken och slå upp allt i en bunke som du ställer i kylen.

Step 2

Häll upp jackfruiten i en sil och skölj av dem ordentligt, lägg dem sedan i en kastrull slå på ölen och 5 dl vatten, paprika pulver, grillkrydda och buljongtärningen, ställ på plattan och låt det puttra i 45 - 60 minuter, det är klart när fruktköttet går att dela lätt.

Step 3

Slå av vätskan när jackfruiten är klar och dela på den med två gafflar, lägg den i en ugnsform och blanda frukt köttet med BBQ såsen

Step 4

Ställ in formen i ugnen på grillfunktion och låt allt få lite färg, ta ut den och vänd runt allt ordentligt.

Step 5

Lägg pulled jack fruit på ett litet tortillabröd och rulla ihop, placera sedan rullen i en ugnsform med lite olja i botten och gör så tills du fyllt alla bröd, pensla rapsolja på och ställ in formen på grill i ugnen så brödet får färg och blir krispigt.

Step 6

Häll av vätskan från rödlöken och lägg upp den snyggt tillsammans med cole slaw och gräddfil i varsina skålar, servera gärna även med lite sallad och en starkare sås.

Step 7

Ät taquitosen med händerna med lite rödlök på och doppad i gräddfilen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
-Pierre Daninos
%d bloggare gillar detta: