Purjo och paprikabräserad kycklingfilé i len salsasås

2013-01-04
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 45m

En lagom svår fredagsrätt efter i slutet av veckan som har lite karaktär, kycklingen får puttra med purjolök, paprika och en sås med salsa.

På dotterns inrådan serverade vi idag klyftpotatis med flingsalt på, men man kan servera ris eller något annat gott till.

Ingredients

  • 800 gr Kycklingfilé (delas på längden 1-2 gånger)
  • 2 dm Purjolök (strimlas)
  • 2 st Paprikor (i bitar)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackadD
  • 2 dl Creme fraiche
  • 2 dl Salsa (egen eller köpt)
  • 1 dl Vatten
  • 15 ml Kycklingfond
  • Körvel
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Börja med att ge steka lite yta på kycklingen i lite olja och krydda den med salt samt peppar, lägg upp den i en form sedan.

Step 2

Stek sedan paprika, purjo och vitlöken i pannan, slå på vatten, creme fraîche, salsa och fond

Step 3

Rör ihop allt och lägg i kycklingen, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 10 minuter

Step 4

Lägg i körvel och smaka av och servera sedan med det du valt att ha till..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: