Pytt med falukorv och en syrlig äppelsås

2013-02-20
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

En trevlig rätt som man gör i en panna i ugnen vilket gör att man får lite extra tid att göra något annat, i pannan så har man falukorv, potatis, lök,paprika, soltorkad tomat och till så serverar man en trevlig sås med lite syra och äpple.

Ingredients

  • 900 gr Falukorv (Skivad och i trekanter)
  • 900 gr Potatis (i bitar som korven)
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • 1 st Grön paprika (i bitar)
  • 100 gr Soltorkad tomat (strimlad)
  • Timjan
  • Rapsolja
  • 1 st Äpple (rivet)
  • 1/2 Citron
  • 2 dl Creme Fraiche
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • Riven parmesan
  • Mixed sallad

Method

Step 1

Lägg falukorven i en ugnspanna med löken, paprikan, potatisen och tomaterna, slå på lite olja och krydda med timjan samt lite salt.

Step 2

Vänd allt ordentligt och ställ in pannan i ugnen på 200° i ca 35 - 40 minuter

Step 3

Blanda äpplet med creme fraichen och juicen från citronen, smaka sedan av med örtsalt

Step 4

När pytten är klar ta ut den ur ugnen och lägg upp den på ett fat med lite sallad i botten, strö lite parmesan på och vrid några varv med svart peppar kvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
-Richard Kline
%d bloggare gillar detta: