Raw food salad med grov senapsvinägrett och sjögräs snacks

2014-04-16
  • Servings : 6
  • Prep Time : 45m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 1:05 h

En väldigt läcker förrätt som är helt vegetarisk och moder i sin form att alla grönsakerna är råa, vilket modernt kallas för rawfood till denna så serverar jag ett roligt sjögrässnacks som jag fått ett prov på.

Länk till sjögrässnackset  

Ingredients

  • 1 st Röd paprika (tunt tunt strimlad)
  • 100 gr Sockerärtor (tunt tunt strimlade längs med)
  • 100 gr Champinjoner (tunt tunt skivade)
  • 100 gr Salladslök (tunt tunt skivad)
  • En näve Röd Mangold
  • Ett st Broccolihuvud (Gör små småbuketter)
  • 15 ml Grov senap
  • 5 ml Äpplecider vinäger
  • 0,5 dl Rapsolja
  • Salt
  • 12 st Rädisor (tvätta och ta bort lite blast och kryssa i botten)
  • 1 pkt Seaweedsnack
  • Gröna ärtskott

Method

Step 1

Hemligheten här är att vara noggrann med grönsakerna så att de blir riktigt tunt skurna

Step 2

Lägg paprikan och sockerärtor i riktigt kallt vatten (gör dem krispigare), gör samma med rädisorna. Ska ligga i minst 15 minuter

Step 3

Blanda senap, vinäger och oljan ordentligt till en vinägrett, smaka av med lite salt

Step 4

Vänd paprika, sockerärtor, champinjoner, salladslök och broccoli försiktigt med vinägretten

Step 5

Vänd sedan försiktigt i resten av grönsakerna förutom rädisorna och ärtskott,

Step 6

Lägg upp fint och garnera med rädisor, gröna ärtskott och sjögrässnackset

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

  • Låda i ugnen med potatis, zucchini, kidney bönor & köttfärs samt en äppelfraiche

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korvgubbes problembarn: vurstingar.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: