Rödlökschutney

2012-07-14
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Den här är lite av en universal chutney som på sommaren används till det grillade eller på kvällen till ostbrickan, på vintern så blir det gärna till pepparkakorna med ädelost.

Ingredients

  • 4 st Rödlökar (skivad i halvmånar)
  • 0,5 dl Rödvinsvinäger
  • 1 dl Socker
  • 5 dl Vatten
  • 1 dl Rött vin
  • 1 cm Röd chili (finhackad)

Method

Step 1

Häll allt i en kastrull samtidigt

Step 2

Koka ihop allt under lite omrörning då och då, så att det bara är lite vätska runt löken.

Step 3

Smaka av kan serveras varm och kall

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

Comments (2)

  1. posted by L8 on 19 maj, 2013

    Mycket god och uppskattad chutney. Härligt, smakrikt tillbehör till grillat.
    Godast kall tyckte vi! Kommer göra denna mååånga ggr i sommar

    Tack! / L8

      Svara
    • posted by Patric on 19 maj, 2013

      Tackar! Vad roligt att höra att ni gillar den 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: