Rödvinspenslad grillad karré med gorgonzola gratinerade grönsaker och en syrlig dragonsås

2013-06-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:05 h

En läcker rätt med grillad karré som är saftig och smakrik, serverade med grönsaker gratinerade med gorgonzola som passar bra med köttet. Till det en sås som påminner lite om bearnaisesås , lite rostad potatis till passar bra och det receptet finns här.

Ingredients

  • 6 st Karréskivor (gärna rapsgris)
  • 2 dl Rött vin
  • Svart peppar
  • 2 Vitlöksklyftor (pressad)
  • Salt
  • 2 st Tomater (tärnad)
  • 250 gr (i klyftor)
  • 1/2 Gul lök (hackad)
  • 200 gr Gorgonzola
  • 20 ml Flytande honung
  • 3 dl Creme Fraiche
  • 15 ml Vittvinsvinäger
  • 10 ml Dragon (hackad)
  • 1 st Äggula
  • 1 st Gul lök

Method

Step 1

Blanda rött vin med svartpeppar, vitlök & salt, lägg sedan köttet i marinaden

Step 2

Lägg sedan tomaterna, champinjonerna, hackade löken i en ugnsform, salta lite och ringla lite olivolja på smula sedan på gorgonzolan och ringla på honungen

Step 3

Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter på 200°, passa på att göra potatisen samtidigt.

Step 4

Tänd grillen och blanda ihop creme fraiche, vinäger, dragon och äggulan, smaka av med salt och lite peppar, värm den försiktigt utan att koka upp.

Step 5

Lägg köttet på grillen med den hela löken, pensla på vinet på köttet varje gång du vänder det. När det är klart klyfta löken och servera med alla tillbehör.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: