Rökt lax och räkpytt med sparris, rädisor och en syrlig romsås

2015-06-21
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

En läcker rätt med rökt lax och räkor som serveras i en härlig pytt med potatis och rödlök, till det serverar vi en läcker och enkel romsås som jag lyxade till med löjrom.

Ingredients

  • 900 gr Potatis fast (tärna 1,5 X 1,5 cm )
  • 200 gr Rökt lax (strimlad)
  • 200 gr Räkor (skalade)
  • 1 st Färsk Rödlök (skivad i halvmånar)
  • 1 knippe (sparris) (delad i bitar)
  • 1 knippe Rädisor (skivad)
  • 3 dl Gräddfil
  • 1/2 Citron (pressad)
  • 1 Citron att servera till (skivad)
  • 2 msk Rom (ishavsrom, löjrom eller någon annan favorit)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225°

Step 2

Lägg potatisen, rödlök och sparrisen på en plåt, slå på lite rapsolja och vänd allt ordentligt.

Step 3

Ställ plåten i ugnen i ca 30 minuter tills potatisen är klar

Step 4

Rör ner romen i creme fraichen, häll i den pressade citronen och smaka av med salt och lite svartpeppar.

Step 5

Blanda den rökta laxen med räkorna och rädisorna

Step 6

När potatisen är klar i ugnen ta ur den och salta och peppra, vänd i lax och räk blandningen.

Step 7

Lägg upp snyggt på ett fat och servera med citron och romsåsen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: