Rökt lax och räkpytt med sparris, rädisor och en syrlig romsås

2015-06-21
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

En läcker rätt med rökt lax och räkor som serveras i en härlig pytt med potatis och rödlök, till det serverar vi en läcker och enkel romsås som jag lyxade till med löjrom.

Ingredients

  • 900 gr Potatis fast (tärna 1,5 X 1,5 cm )
  • 200 gr Rökt lax (strimlad)
  • 200 gr Räkor (skalade)
  • 1 st Färsk Rödlök (skivad i halvmånar)
  • 1 knippe (sparris) (delad i bitar)
  • 1 knippe Rädisor (skivad)
  • 3 dl Gräddfil
  • 1/2 Citron (pressad)
  • 1 Citron att servera till (skivad)
  • 2 msk Rom (ishavsrom, löjrom eller någon annan favorit)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225°

Step 2

Lägg potatisen, rödlök och sparrisen på en plåt, slå på lite rapsolja och vänd allt ordentligt.

Step 3

Ställ plåten i ugnen i ca 30 minuter tills potatisen är klar

Step 4

Rör ner romen i creme fraichen, häll i den pressade citronen och smaka av med salt och lite svartpeppar.

Step 5

Blanda den rökta laxen med räkorna och rädisorna

Step 6

När potatisen är klar i ugnen ta ur den och salta och peppra, vänd i lax och räk blandningen.

Step 7

Lägg upp snyggt på ett fat och servera med citron och romsåsen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: