Rökt laxlindad torskfilé med vin och ajvarbrässerad potatis

2015-04-28
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En lite festligare torskrätt för en helt vanlig vardagskväll som inte tar hela kvällen att göra, den här gör man klart på 20 minuter och sedan sköter rätten sig själv i ugnen i 40 minuter.

Jag serverade en enkel tomatsallad till som syns på bilderna 🙂

Ingredients

  • 4 bitar Torskrygg
  • 4 skivor Rökt lax
  • 550 gr Potatis (delad i cm bitar)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • 3 dl Aijvar
  • 1 dl Vitt vin
  • Parmesanost (hyvlad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Häll lite olivolja i botten på en större ugnsform, lägg i potatis och paprikan,

Step 3

Salta, peppra och häll på vittvin samt aijvar, vänd allt ordentligt och ställ in formen i ugnen

Step 4

Salta torsken och linda en skiva rökt lax runt, när formen med potatisen stått i ugnen i ca 10 minuter ta ut formen och lägg fisken på potatisen i formen, toppa fisken med parmesanosten.

Step 5

Ställ in formen i ugnen igen i ca 30 minuter, när potatisen är klar ta ur formen och häll några droppar olja på fiskarna och servera med något grönt på toppen och lite sallad... smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
-HC Andersen
%d bloggare gillar detta: