Rökt skinka med waldorfsallad och smörslungad färskpotatis med spenat och gräslök

2012-07-03
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Smörslungad färskpotatis med spenat och gräslök


– 800gram tvättad färskpotatis
– 25gram Smör
– 1st Näve babyspenat
– 1/3knippe gräslök hackad
– Flingsalt
– Svartpeppar

1. Koka potatisen och häll av vattnet
2. Lägg i smöret och låt det smälta med potatisen på eftervärmen på plattan
3. Ta kastrullen av plattan och ha i spenat samt gräslök vänd sedan försiktigt
4. Salta och peppra.. servera sedan

Waldorfsallad


– 4st stänger Blekselleri även kallad stjälkselleri i tunna skivor
– 1st Grönt äpple skalat och i små tärningar
– 1dl Majonnäs köpt eller denna hemmagjorda
– 1dl Gräddfil (Jag vill inte ha min så fet och har i gräddfil, men vill man har man i bara i 2dl majonnäs istället)
– Salt
– Vitpeppar
– ca 40gram Valnötter lätt krossade

1. Blanda ihop majonnäs, gräddfil och smaka av med salt och peppar
2. Vänd i selleri och äpple
3. Smaka av, lägg upp och häll på valnötterna ovanpå… servera

Övrigt


– 400gram Tunt skivad, god och rökt skinka eller kalkon
– Jag la lite jordgubbar på tallriken också

Roligt att veta: Salladen har fått sitt namn efter lyxhotellet Waldorf-Astoria i New York, där den serverades första gången 1896. I Sverige görs rätten oftast med rotselleri, eftersom man inte förstått att engelskans ”celery” syftar på blekselleri.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: