Rökt skinka med waldorfsallad och smörslungad färskpotatis med spenat och gräslök

2012-07-03
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Smörslungad färskpotatis med spenat och gräslök


– 800gram tvättad färskpotatis
– 25gram Smör
– 1st Näve babyspenat
– 1/3knippe gräslök hackad
– Flingsalt
– Svartpeppar

1. Koka potatisen och häll av vattnet
2. Lägg i smöret och låt det smälta med potatisen på eftervärmen på plattan
3. Ta kastrullen av plattan och ha i spenat samt gräslök vänd sedan försiktigt
4. Salta och peppra.. servera sedan

Waldorfsallad


– 4st stänger Blekselleri även kallad stjälkselleri i tunna skivor
– 1st Grönt äpple skalat och i små tärningar
– 1dl Majonnäs köpt eller denna hemmagjorda
– 1dl Gräddfil (Jag vill inte ha min så fet och har i gräddfil, men vill man har man i bara i 2dl majonnäs istället)
– Salt
– Vitpeppar
– ca 40gram Valnötter lätt krossade

1. Blanda ihop majonnäs, gräddfil och smaka av med salt och peppar
2. Vänd i selleri och äpple
3. Smaka av, lägg upp och häll på valnötterna ovanpå… servera

Övrigt


– 400gram Tunt skivad, god och rökt skinka eller kalkon
– Jag la lite jordgubbar på tallriken också

Roligt att veta: Salladen har fått sitt namn efter lyxhotellet Waldorf-Astoria i New York, där den serverades första gången 1896. I Sverige görs rätten oftast med rotselleri, eftersom man inte förstått att engelskans “celery” syftar på blekselleri.

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: