Rosmarinstekt kalventrecôte och färskostcreme med lime, parmesan & chili samt rostade grönsaker

2015-10-26
  • Servings : 4
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:15 h

Hittade en härlig svensk kalventrecôte i butiken som vi steker med en kvist rosmarin och härligt smör som tar fram smaken, till detta serverar vi en riktigt Italien inspirerad färskostcreme samt rostade grönsaker som förgyller rätten.

Ingredients

  • 4 st Kalventrecôte i skivor
  • Smör
  • 2 st Stora rosmarinkvistar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 200 gr Philadelfiaost
  • 50 gr Parmesan (riven)
  • 1 st Lime
  • 1/2 cm Chili (finhackad)
  • 1/2 st Blomkålshuvud (i buketter)
  • 400 gr Små potatisar (delade i hälften)
  • 1 st Röd paprika (bitar)
  • 150 gr Champinjoner (delade)
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° lägg upp grönsakerna på en plåt med lite rapsolja och ställ in allt i ugnen i ca 30 minuter till allt fått fin färg

Step 2

Lägg upp philadelfiaosten i en bunke, pressa i juicen från limen ha i chili, parmesan och lite salt, vispa allt riktigt ordentligt så du får i luft och det blir lite fluffigt

Step 3

Stek Entrecôten i smör och en rosmarinkvist, ös smör över köttet då och då tills du fått den stekgrad du vill ha, låt den vila lite innan den serveras med grönsakerna och den härliga ostcremen samt en liten rosmarinkvist på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: