Rostad potatissallad med grillade grönsaker och oliver

2013-05-02
  • Servings : 8 - 10
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 60m

Var på en spontan grillning hos några bekanta till valborg, förutom det marinerade köttet hade jag med mig en trevlig potatissallad att äta till.

Ett trevligt tillbehör till grillningen som man gör i ugnen när köttet ligger på grillen, en sallad som har potatis, oliver och gott om grönsaker som smakar mycket.

Ingredients

  • 1 kg Potatisar små (1/2 cm skivor)
  • 1 st Grön paprika (strimlor)
  • 1 st Röd paprika (strimlor)
  • 1/2 st Purjolök (skivad som potatisen)
  • 250 gr Cocktailtomater
  • 200 gr goda gröna oliver
  • 200 gr salladsmix
  • 1 dl Rapsolja
  • 30 ml Vittvinsvinäger
  • 15 ml Flytande honung
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 235° och lägg potatis, paprika, purjolök och cocktailtomaterna på en plåt med lite rapsolja

Step 2

Ställ in plåten i ugnen och låt den stå i ca 30 - 35 minuter tills potatisen är klar, under tiden blandar man först ihop vinäger och honung och sedan häller man i oljan sakta, smaka av med salt och svart peppar.

Step 3

Blanda ihop dressingen med salladen och oliver

Step 4

När grönsakerna i ugnen är klara ta ur dom, salta och vänd dem försiktigt blanda sedan i dom med salladen och oliverna

Step 5

Smaka av och servera den gärna lite ljummen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
-HC Andersen
%d bloggare gillar detta: