Rostasfilé med en krämig pepparsås och parmesanrostad potatishalvor

2013-05-03
  • Servings : 4 -5 st
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Behöver en festmiddag vara krånglig och ta lång tid att göra? Absolut inte här är en riktig festmåltid som varken är krånglig eller tar långtid, en härlig rostasfilé som anses vara det möraste köttet efter oxfilé får vara den lyxigaste biten.

Till den serverar vi en läcker sås med peppar och grönsaker i samt potatis som gratineras med parmesan ost, hur enkelt och smarrigt som helst och som man till och med fixar en fredagskväll med lite tid kvar innan man somnar i soffan.

Ingredients

  • 1 st Rostasfilé (dela rostasen i 4-5 jämna skivor)
  • 3 st Morötter (tunt skivade)
  • 1 dl Purjolök (finstrimlad)
  • 2 dl grädde
  • 1/2 msk Pepparmix
  • 800 gr Potatisar av mindre sort (delade i halvor längs med)
  • 30 ml Rapsolja
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 dl Riven parmesan
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225° blanda sedan oljan med vitlök, salt och svartpeppar, lägg potatisen i en ugnsform och pensla på oljan.

Step 2

Strö över parmesanen och ställ in formen i ugnen

Step 3

Krydda rostas bitarna med salt och peppar och stek en fin yta på bägge sidorna, ställ in dem i ugnen sedan i ca 10 minuter (för medium)

Step 4

När du tagit ur köttet ur pannan lägg direkt i morötter och purjolöken, när de fått färg häll på grädde och pepparmixen och låt det koka ihop i någon minut.

Step 5

Smaka av såsen med salt och eventuellt lite peppar

Step 6

Ta ut köttet och låt det vila i några minuter, ta ut potatisen när den fått fin färg och är klar

Step 7

Servera sedan festmåltiden lite trevligt upplagt och med något gott att dricka till

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: