Ruccola och parmesanpasta med tomatfrästa grönsaker

2012-06-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 40m

Idag så vart det lite vegetariskt tema på middagen, inte för att jag brukat tänka köttfria måndagar men så vart det ändå.

Jag gjorde en vanlig pasta som jag smaksätter med färsk ruccola och parmesan, och sedan serverar jag ett fräs med grönsaker som spetsats med tomat och syrlig yoghurt.

Ruccola och parmesanpasta

– 1st pkt Pasta
– 1dl Parmesan riven
– 1st näve Ruccola
– Olja
– Salt
– Svart peppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna
2. När vattnet är avhällt salta och häll på lite olja och parmesanosten
3. Precis innan servering lägg i ruccola och smaka av med salt och svart peppar

Tomatfrästa grönsaker

– 1/2 Zuccini i bitar
– 150gram Champinjoner i bitar
– 1st Knippe salladslök
– 3st Tomater i tärningar
– 2st Vitlökstärningar pressad
– 1dl Tomatsås
– 2dl Yoghurt av turkisk typ
– Olja
– Ört salt
– Svart peppar
– Salvia

1. Fräs lök, vitlök, zuccin och champinjoner i lite olja
2. Lägg i tomaterna och låt dom mjukna
3. Slå på tomatsås och yoghurt, koka snabbt upp och ta av plattan.
4. Smaka av med salvia, salt och svart peppar

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Förr kom mjölken från kon, nu kommer den från Arla.
-Lars, 5 år
%d bloggare gillar detta: