Salma sashimi med sojadressing och pepparrotskräm

2013-04-22
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

SALMA anses av många kända kockar vara den bästa laxen i världen, från det att laxen simmar i havet tills den är färdigpaketerad tar det högst 4 timmar detta ger SALMA-laxen en unik, superfärsk kvalitet och god smak.

Sashimi är rå fisk som på japansk sätt skivas tunt och äts med ett gott tillbehör, blandas lätt ihop med sushi som är den råa fisken i paket ofta med ris.

Jag serverar salma laxen med en smakrik sojadressing, och en kräm med svensk touch med pepparrot.

Ingredients

  • Ca 500 - 600 gr Salma lax (tunt tunt skivad)
  • 15 ml Dijon
  • 15 ml Honung
  • 45 ml Japansk soya
  • 15 ml Vinäger
  • 5 ml Sesamolja
  • 20 gr Gari inlagd ingefära (fint hackad)
  • 30 gr Pepparrot (färskriven på minsta)
  • 2 dl Yoghurt
  • Salt
  • Gröna ärtskott

Method

Step 1

Börja med att blanda dijon, honung, soya, vinäger och sesamolja i en kastrull, koka ihop allt tills du har ca halva mängden kvar. Låt det svalna lite och sedan har du sojadressingen

Step 2

Blanda ihop garin väl utkramad med yoghurten och pepparroten, smaka av med salt

Step 3

Lägg sedan upp ca 80 - 100 gr salma lax med topparna från gröna ärtskotten, en klick av pepparrotskrämen och avsluta med att droppa sojadressingen på laxen och på tallriken.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: