Scones

2012-09-23
  • Yield : 4 kakor
  • Servings : 16
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

Härligt nybakade scones passar perfekt på morgonen eller till en äkta engelsk high afternoon tea med grädde och marmelad, eller varför inte till soppan för det här är det snabba brödet när man inte vill vänta på att det jäser.

Ingredients

  • 8 dl Vetemjöl
  • 1/2 tsk Salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 dl Olja ej oliv
  • 4 dl Mjölk

Method

Step 1

Blanda alla torra ingredienser först

Step 2

Häll i oljan och finfördela den med fingertopparna

Step 3

Häll i mjölken och rör snabbt ihop den, jobbar man för länge blir den seg

Step 4

Degen ska vara liet kletig, dela upp den i fyra delar på ett bakplåtspapper på en bakplåt

Step 5

Blöt handen med kallt vatten och forma kakorna

Step 6

Blöt en kniv eller degspatel och dela varje kaka i 4 delar

Step 7

Grädda i ugnen på 250 i ca 12 minuter, känn med en sticka som inte ska vara degig när man tar ut den

Step 8

Vill man kan man lägga lite roliga saker i brödet, jag använde tex russin i mina är det till kvällen kan man ha i lite saffran

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: